loader image
Herbro Kft: Közel 1 milliárd forintos beruházás átadása 2015.05.28.-án
2015. május 28-án 14.00 órai kezdettel átadták a Herbro Kft világszínvonalú keltető üzemét Hernádon. A magyar tulajdonú Herbo Kft. közel 1 milliárd forintos összegből valósította meg a beruházást.  A megnyitón beszédet mondott Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára, valamint Pogácsás Tibor, a belügyminisztérium államtitkára, a körzet országgyűlési képviselője és Szabó István, Pest Megye Közgyűlésének elnöke is.

A beruházáshoz szükséges összeget pályázati, MNB Növekedési Hitelprogram keretében folyósított valamint saját forrásból biztosították a tulajdonosok.

Az Állattartó Telepek Korszerűsítése V. pályázaton gépbeszerzésre 245 548 400 Forintot nyert el a vállalkozás. Az Európai Unió és Magyarország Kormánya által nyújtott támogatásból valósult meg a 35 éves technológia cseréje a holland Pas Reform cég legmodernebb keltetőgépeire. A keltető modernizációs és bővítési programja magában foglalta a keltető automatizálását a lámpázásra és a szállításra, a csibe számlálásra és dobozolásra, az energiatakarékos hővisszanyerő rendszerrel történő teljes klimatizációra és a mosókra vonatkozón is.

A technológiai fejlesztéssel a hernádi keltető üzem előkeltetőgép kapacitása több, mint kétszeresére növekedett, így elérte az 1 990 656 darabot, ami éves szinten több mint 26 millió naposcsibe keltetését teszi lehetővé.

A korszerű technológiai berendezések üzembe állításával párhuzamosan megtörtént a meglévő, 2 641,8 m2 alapterületű épület felújítása, valamint 719,75 m2 új épületrésszel is bővült az üzem.

Az átadó ünnepségről a Magyar Távirati Iroda hírei között is olvashatunk: a magyar állami hírügynökség híre több weboldalon is megjelent, többek között az Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság hírei között, valamint Pest megye honlapján. Ezeken felül angol nyelven a Budapest Business Journalben is megjelent a Herbro Kft beruházásának átadásáról a hír.