loader image
Cobb Sasso 175
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Kaposvári Egyetem közreműködésével végzett eltérő genotípusú pecsenyecsirke állományok üzemi teljesítményvizsgálatát követően a NÉBIH határozat adott ki a Cobb Sasso 175 tyúkfajta elismeréséről. Büszkén jelentjük ki, hogy a Cobb Sasso 175 tyúkfajtának a Bro-Ker-Bét Kft a hivatalos magyarországi tenyésztő szervezete.

A Cobb Sasso a természetes választás azon fogyasztók számára, akik a lassabban növekvő, színes csirke iránt érdeklődnek, ráadásul ez a genotípus megfelel számos akkreditált jóléti növekedési program genetikai növekedési követelményének.

A kereslet a lassabban növekvő csirkékre igen komoly piaci rést jelentett, ami egyre jelentősebbé vált mind Németországban, mind Hollandiában, ahol az állatok jóléte nagymértékben befolyásolja a fogyasztókat a választásban.

Ezek az igények azonban nemcsak Nyugat-Európában, hanem hazánkban is megjelentek. A Her-Csi-Hús Kft a Boldogcsirke programját a Bro-Ker-Bét Kft által tenyésztett Cobb Sasso 175 tyúkfajtára alapozta. E program keretében nagyobb életteret, állatbarát környezetet, természetes fényt, hosszabb nevelési időt, valamint kukoricában és búzában gazdag takarmányt biztosítanak a madaraknak a nevelés során.