loader image

Cégcsoportunk

A cégcsoport stabil alapját a Bro-Ker-Bét Kft. képezi: a több mint 25 éves múltra visszatekintő magyar családi vállalkozás adja a gerincét az ország közepén működő baromfiágazati integrációnak, húshibrid szülőpárok tenyésztésével, keltetőtojások termelésével.
A szülőpárok előnevelése és a tenyészállományok termelése Újhartyánon 3 telepen, összesen 28.000 négyzetméter területű istállóban, míg Szigetcsépen 8 istállóban 8.000 négyzetméteren történik, ezzel biztosítva éves szinten több mint 28 millió tojás termelését. A társaság tulajdonos vezetői elkötelezett hívei a baromfiágazatnak: az 1989. szeptember 15.-ei megalakulás óta folyamatos megújulással és fejlődéssel, a szakmai tapasztalatok felhalmozásával és frissítésével történt meg a versenyképes gazdálkodás kialakítása. Az alapítók már közel egy évtizede együtt dolgoznak a második generációval, ezzel biztosítva a szakmai tapasztalatok, valamint a tulajdonosi és a vezetői értékek átadását a cégcsoport hosszútávú működése és fejlődése érdekében. A termelés maximalizálása és színvonalának lehető legmagasabb szinten  tartása érdekében a társaság minden telepén az utóbbi időszakban olyan technológiai felújítások kerültek bevezetésre, amelyek a madarak számára a legjobb környezeti feltételeket biztosítják.

A technológiai fejlődés mellett társaságunk komoly hangsúlyt fektet az állategészségügyre és a minőségbiztosításra. A társaság valamennyi telepe körül van kerítve és a lakott településektől távol, azoktól elszigetelve helyezkedik el. A bioszekuritást folyamatosan ellenőrzik és a termelés rendszeres állategészségügyi kontroll alatt áll. A 2014. év során a társaság elnyerte a német QS Qualität und Sicherheit GmbH minőségbiztosító szervezet első kategóriájú baromfitenyésztési tanúsítványát, amely igazolja a Kft. termékeinek magas színvonalon történő előállítását. A QS minőségbiztosításra vonatkozó auditokon Társaságunk kitűnő eredménnyel folyamatosan megfelel a rendszerbe való 2014. évi bekerülés óta, ennek megfelelően a tanúsítvány megújítása 2016. és 2018. évben is megtörtént. A német minőségbiztosítás mellett a Bro-Ker-Bét Kft. 2016. évben a holland Integrált Láncfelügyeleti minősítést is elnyerte az IKB auditon való megfeleléssel. A Bro-Ker-Bét Kft. telepein megtermelt kitűnő minőségő keltetőtojások keltetése saját keltető üzemben történik, mely a cégcsoporton belül a Herbro Kft. tulajdonában áll. A keltetőüzem több mint 1 milliárd forint összegű teljes mértékű felújítása 2015. évben fejeződött be, mely magában foglalta az épület felújítását és bővítését, valamint a technológiai berendezések komplett cseréjét. A felújítással a Herbro Kft. a legmodernebb keltetési technológiát honosította meg Hernádon.

Az állategészségügyre nagy hangsúlyt fektetve és a kiváló minőséget szem előtt tartva a hernádi keltető korszerűsítésének részét képezte az in ovo, tehát tojásba történő vakcinázás kialakítása. Emellett elmondható, hogy a keltetőüzem irányítása külföldi baromfitenyésztési tapasztalatokkal rendelkező agrárdiplomás szakember által történik, aki a társaság tulajdonos ügyvezetője. A holland Pas Reform B.V. nevével fémjelzett keltetőgépek éves szinten 28 millió naposcsibe keltetését teszik lehetővé a Herbro Kft. hernádi keltetőüzemében, mely naposcsibék kiszállítása a Bro-Ker-Bét Kft. saját tulajdonában álló, speciális naposcsibeszállító felépítménnyel rendelkező tehergépjárműveivel történik meg a broiler termelő partnerek teljes megelégedésére.

A cégcsoport 2015. év végén bővült új taggal: a Bro-Bio-Tojás Kft. az alakulását követően 2016-ban kérelmet adott be a Vidékfejlesztési Program pályázati kiírására korszerű telep kialakítása érdekében Hernádon. A beruházás következményeként a Bro-Ker-Bét Kft. saját csibe keltetése teljes egészében saját tojásból biztosítottá válik. A sikeres pályázást követően a Bro-Bio-Tojás Kft. a támogatói okirat birtokában közbeszerzési eljárást folytatott le, amely alapján a projekt építési feladatainak ellátására és a baromfi tartástechnológia szállítására a Confector Kft.-vel és a Hat-Agro Baromfitechnológia Kft.-vel kötött kivitelezési szerződést 2019. február 4. napján. A terveknek megfelelően a projekt a kitűzött 13 hónapos határidőben megvalósult, így jött létre Hernádon a Bro-Bio-Tojás Kft. több mint 2,3 milliárd forintos fejlesztésével a házityúk szülőpár nevelő és termelő telep. A 13.500 négyzetméteres istállófelületen a baromfitartást a legkorszerűbb Big Dutchman tartástechnológiával valósítja meg a cég, mindezt olyan kialakítással, hogy az istállókat összekötő folyosó révén magas szintű állategészségügyi biztonság és a folyamatok automatizálása is biztosított. A beruházás eredményeképpen a több évtizedes múltra visszatekintő hernádi baromfi ágazat egy vadonatúj és csúcsmodern teleppel bővült, ami mindamellett, hogy új munkahelyeket teremtett, az automatizált folyamatok révén stabilan biztosítja a magas szintű termelést, ezáltal végeredményül a termelők kiszolgálását első osztályú hazai naposcsibékkel.