Bro-Ker-Bét
Broiler Kereskedelmi Kft

A Bro-Ker-Bét Kft. 1989. szeptember 15-én alakult. A Társaság székhelye Újhartyán község közelében található, amely 42 kilométerre, Délre helyezkedik el a magyar fővárostól, Budapesttől, és fél kilométerre az M5-ös autópályától. A társaság székhelyének pontos címe: 2367 Újhartyán, Liebner dűlő 7.

A Társaság elsődleges tevékenységi köre a baromfitenyésztés, ezen belül a házityúk szülőpárok tartása. A vállalat továbbá foglalkozik még mezőgazdasági szaktanácsadással, szolgáltatással és kereskedelemmel.

A vállalat három telepen folytat termelést és jelenleg 65-en dolgoznak a cégnél. A telepek egyikén előnevelés, míg a másik kettőn tenyésztojás termelése folyik annak érdekében, hogy jó minőségű keltetőtojással láthassák el egész évben a keltetőt és így a partnereket is. A cég szülőpár állományai éves szinten közel 17 millió tenyésztojást állítanak elő.

A telepeken előállított tenyésztojást a Herbro Kft keltető üzemében kelteti ki a cég. A felújított hernádi keltetőben kikeltetett évi 26 millió naposcsibét a Társaság saját élőállat szállító kamion parkjával juttatja el a broilertartó partnerekhez. A cég az előállított naposcsibe 30%-át exportra értékesíti.

A Bro-Ker-Bét Kft. vezetőinek az elmúlt 25 évben – eleinte broilertenyésztőként, később szülőpártartóként – lehetősége volt arra, hogy jelentős és szilárd ismeretanyagot halmozzanak fel a broiler- és szülőpártartásról. A különböző típusú – nagy termelési kapacitású – broiler hibridekkel (Ross, Cobb, Hubbard) végzett munka komoly tapasztalatszerzést tett lehetővé, így a Társaság valamennyi partnere igényét és problémáját kezelni tudják.

A termelés maximalizálása és színvonalának lehető legmagasabb szinten tartása érdekében a Társaság három telepén az utóbbi időszakban olyan technológiai felújítások kerültek bevezetésre, amelyek a madarak számára a legjobb környezeti feltételeket biztosítják. Mindezt az etető-, itató- és szellőztető rendszer kicserélése és fejlettebb technológiák alkalmazása révén érik el.

A cég 2010 óta országosan bejegyzett tenyésztő szervezete a Cobb Sasso fajtának. A fajta bizonyítottan alkalmas a háztáji típusú vágócsirke előállítására. A háztáji típusú vágócsirkékhez a legmagasabb minőségű alapanyag biztosítása érdekében a Bro-Ker-Bét Kft. 2015. évben elkezdte a Ross Ranger típusú szülőpárok tartását is. A tenyésztés minőségét bizonyítja, hogy 2011 óta német partnerünk vásárolja fel tőlünk a termelés 50%-át.

Fennállása alatt a Társaság a broilertartó partnerekkel rendkívül jó kapcsolatot alakított ki, amely a termelés maximalizálásának elősegítésével javítja a jövedelmezőséget a termelési lánc minden tagja számára. A lehet legjobb termelési eredmények elérése érdekében a cég rendszeres szaktanácsadással áll partnerei rendelkezésére.

A termelés maximalizálása és színvonalának lehető legmagasabb szinten tartása érdekében a Társaság három telepén az utóbbi időszakban olyan technológiai felújítások kerültek bevezetésre, amelyek a madarak számára a legjobb környezeti feltételeket biztosítják. Mindezt az etető-, itató- és szellőztető rendszer kicserélése és fejlettebb technológiák alkalmazása révén érik el.

A 2014. év során a társaság elnyerte a német QS Qualität und Sicherheit GmbH minőségbiztosító szervezet első kategóriájú baromfitenyésztési tanúsítványát, amely biztosítja a Kft. termékeinek magas színvonalon történő előállítását. A szigorú követelmények folyamatos betartásával és a magas minőség biztosításával a Bro-Ker-Bét Kft. 2016-ban sikerrel újította meg tanúsítványait.

A Társaság valamennyi telepe körül van kerítve és a lakott településektől távol, azoktól elszigetelve helyezkedik el. A bioszekuritást folyamatosan ellenőrzik és a termelés rendszeres állategészségügyi kontroll alatt áll.

További információk